27 woningen in Reeuwijk-Brug

Op Bundereiland gaan de toekomstige bewoners duurzaam wonen, omringd door water. Er is veel aandacht voor klimaatadaptatie. Het nieuwste buurtje van Reeuwijk-Brug krijgt een eigen dorps karakter. Een unieke plek in het dorp, op een steenworp afstand van de Reeuwijkse Plassen.

Meld je aan >>

Ontwikkelen met aandacht

Bundereiland in Reeuwijk-Brug is een eigentijdse woonwijk van projectontwikkelaar Timpaan uit Hoofddorp. Wij ontwikkelen met respect voor de geschiedenis van de locatie. Timpaan heeft als doel hoogwaardig wonen voor iedereen mogelijk te maken. Ook in Reeuwijk-Brug. Wij noemen dit ontwikkelen met aandacht.

Bestemmingsplan
De locatie heeft nog een agrarische bestemming, die gewijzigd moet worden naar wonen. Daarvoor heeft het bestemmingsplan ter inzage gelegen. Op 29 augustus heeft er een informatieavond plaatsgevonden voor de omwonenden. Graag willen we iedereen bedanken voor de aanwezigheid en alle positieve berichten die we ontvangen hebben tijdens deze avond. Natuurlijk werden er ook kritische vragen gesteld en goede opmerkingen gemaakt, hier wordt het plan alleen nog maar beter van. We zijn achter de schermen druk bezig met de beantwoording van de zienswijzen en verdere uitwerking van het plan.

Aanmelden

Het plan en de planning

Het plan bestaat uit 16 (geschakelde) twee-onder-een-kap-woningen en een hoekwoning in de vrije sector. Er komen ook 6 beneden-boven-woningen in de sociale-huursector. Naar verwachting gaat de verkoop voor de zomer van 2024 van start, wat betekent dat eind 2025 de eerste woningen klaar zijn. In de tweede fase volgen nog 4 levensloopbestendige woningen, geschikt voor senioren. Wethouder Dirk Jan Knol: “Dit is een mooie mijlpaal voor een verdere uitbreiding van de woningvoorraad in onze gemeente.”

Meld je aan >>

Wonen op een heerlijke plek

Reeuwijk-Brug is klein maar fijn. En dat willen we natuurlijk graag zo houden. Bundereiland komt midden in het dorp. Op de plek waar voorheen een bloemenkwekerij heeft gezeten. De Reeuwijkse Randweg is vlakbij en daardoor is Bundereiland goed en gemakkelijk bereikbaar vanaf de snelweg A12 en vanuit Gouda. Je woont straks dichtbij het recent vernieuwde en uitgebreide winkelcentrum Miereakker en het winkelcentrum Bloemendaal. En vergeet de Reeuwijkse plassen niet. Op Bundereiland kun je het water haast tegen de oevers horen kabbelen.

Meer over de locatie >>
Doe mee en vul de woonenquĂȘte in!
Aanmelden